tisdag 15 juli 2014

Evighetens räddningsplan (I)

"liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, enligt sin vilja och sitt beslut, för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas." (Efesierbrevet 1:4-6)

Det har funnits en tid, om man ens kan kalla det tid, innan någonting som vi kallar historia hade hänt, innan någonting fanns som vi idag lever och rör oss i, vår verklighet, vår värld. Trots det var det inget tomrum. Allting uppfylldes av en perfekt, härlig och harmonisk gemenskap, en treenighet, som vi långt senare lärt känna som Fadern, Sonen och Anden. En Gud i tre personer och tre personer i en Gud.
Någonstans där i evigheten beslöt han att välja ut dig. Du är inget misstag i kosmos, du är skapade med en plan och ett syfte. Vilket? Att få vara en del av en perfekt gemenskap, en familj, där han genom sin Ande skall bo i dig och du i honom. Du är i första hand inte skapad till att göra något, utan till att vara någon, till att bli något, nämligen älskad som hans egen son, hans egen dotter.
Detta beslöt Kärleken långt innan du lärde känna honom. Han älskade dig först. Det är inte du som har utvalt honom, utan han har valt dig. Det är inte du som har ansträngt dig för att komma upp till honom, det är han som kommit fram till dig. Varför? I sin kärlek... Vad gör man inte för någon man älskar?

Så när blev du räddad? När hände det? När ägde Guds frälsningsplan rum. Den dagen (innan dagar fanns) som Han bestämde att rädda dig, när han bestämde sig för att välja dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar