tisdag 15 juli 2014

Evighetens räddningsplan (III)

"liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, enligt sin vilja och sitt beslut, för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas." (Efesierbrevet 1:4-6)

Budskapet om Jesu uppståndelse har gått från generation till generation, från kultur till kultur. Detta budskap har överlevt allt från den hårdaste behandling av maktens folk till kyrkans män som gjort allt för att förvanska budskapet och befläcka det. Mitt i allt, i varje generation har det funnits människor som bevarat och spridit de goda nyheterna vidare, ofta till ett högt pris.

Budskapet har gett människor hopp och lyft hela samhällen där det fått fäste och framför allt har det förvandlat människors liv, hjärta efter hjärta. Budskapet är ingen religion, inte en uppsättning regler eller direktiv. Budskapet är en person, som när det talas, alltid är närvarande och själv förvandlar människors liv. Kraften i budskapet om Jesus är dels att det är sant och att han själv bor i Ordet, är Ordet som talas. Han kommer genom förkunnelsen och visar sig själv.

Skulle inte han valt att söka upp oss, var och en av oss, så skulle vi för alltid varit borttappade, förlorade i oss själva och i våra egna ansträngningar, som pappersbitar som bara försvinner i en ocean.

Hur gick det till när du tog emot Jesus Kristus i ditt liv? Berätta för mig? Jag har hört många sådana berättelser och jag blir aldrig trött på dem. Ofta blir jag fascinerad av vilka stora saker Gud är beredd att göra för att få oss att förstå vem han är och vad han gjort för oss.

Oavsett hur det gick till när du tog emot honom hände det dig precis som mig att du blev en ny människa. Jesus bröt fram till ditt liv och du gav respons till honom och bjöd in honom i ditt liv. Du trodde på honom i ditt hjärta och du bekände din tro med din mun. Jesus kom till dig och ledde dig ut till en rymlig plats, en frihetens plats, ett Guds barns plats. Sedan gick han tillbaka in i ditt liv och och tog på sig all din synd, skam och tillkortakommanden. Han tog på sig allt det som var i vägen och du fick hans relation med Far i himlen. Inte på grund av din egen egen förtjänst utan bara för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas.

Så när ägde frälsningen rum i ditt liv? När blev du en ny människa? Den dagen du sa ja till Jesus, då flyttade han in i dig med sin Ande. Du i honom och han i dig, du blev en del av hans gemenskap, fick frid med honom.

Varför? I sin kärlek... Vad gör man inte för någon som man älskar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar